Xarxa

Xarxa

VII Fira del Vi Solidari. El Masroig

El proper divendres 2 de juny, a les 6 de la tarda, es presenta al Teatre Bravium de Reus, la VII Fira del Vi Solidari que s'organitza a la població prioratina del Masroig.

Des de la nostra associació ens sumem a la iniciativa, per tal de fer-ne difusió a la ciutat de Reus i a la nostra xarxa de col·laboradors. En l’acte hi seran presents els padrins d’aquest any: el músic Joan Masdeu, la gastrònoma i filòloga Mariona Quadrada i Salvador Palomar, per Carrutxa. Per primera vegada una entitat cultural apadrina el vi solidari. També hi participaran Estela Campaña i la investigadora Olga Pons en representació de l’Obra Social de Sant Joan de Déu. En la presentació s’explicaran les novetats d’aquest any i que passen per l’ampliació del nombre d’escoles participants i l’acte que ha organitzat la DO Montsant el dia de la fira.

Us hi esperem!

Més informació

3es Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic. Patrimoni immaterial i natural

Els propers dies 8, 9 i 10 de juny tindran lloc les 3es Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic, enguany dedicades al Patrimoni Immaterial i Natural. Les jornades comptaran amb la participació de nombrosos investigadors i gestors  del patrimoni natural i immaterial d’arreu de Catalunya.

Les comunicacions estaran dividides en quatre àmbits específics:

• Gestió dels recursos naturals: tradició vs. innovació.
• Natura, salut i experiència.
• Els conservadors i generadors del paisatge.
• Els processos de patrimonialització en l’àmbit natural.

L’esdeveniment està organitzat conjuntament per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

Més informació

Visita al refugi antiaeri de la Canonja

El dissabte 3 de desembre hem participat en una visita comentada al refugi antiaeri de la plaça de la O, de la Canonja, organitzada per l'Ateneu Popular la Mina. Ubicada entre Reus i Tarragona i molt propera al camp d'aviació, la Canonja va patir diversos atacs de l'aviació franquista entre 1937 i 1939, a més de viure en un estat de constant alarma.

L'activitat ha estal prou interessant i, per nosaltres, ha suposat poder compartir la nostra recerca sobre els bombadejos que va patir Reus, que ens apropa a una situació ben comuna a d'altres poblacions, i ens mostra les dificultats i les penúries que va patir la població, però alhora l'esforç en la defensa passiva i la capacitat d'autoorganització veïnal.

Salvador Palomar en parla al seu blog

Més informació

Jornada sobre la recerca de cançoner popular a Manlleu

En el marc de la 6a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de Catalunya en la que participa el Museu del Ter, L’Ateneu de Manlleu va dedicar el dissabte 29 una jornada per conèixer i divulgar les recerques sobre cançoner popular, impulsades per persones a títol individual o col·lectius, serveixen per a la preservació del patrimoni musical oral als Països Catalans, fent especial incidència al Principat. 

Per part de Carrutxa hi van assistir Helena Sardà i Salvador Palomar, que va participar, al matí, en la taula rodona sobre «Formats, classificació i utilitats del material enregistrat»

Més informació

Els romanços són l'eix temàtic de l'escola de la glosa 2016

Des de començaments de maig s'han obert  les inscripcions de l’Escola d’Estiu de Glosa que organitzen per cinquè any consecutiul'associació Cor de Carxofa, l’associació cultural «La Fraternal» i l’Ajuntament d’Espolla. L’Escola es farà al poble d’Espolla (Alt Empordà) del 5 al 9 de juliol, i coincideix amb les activitats de la 14a Trobada de Cantadors. Enguany, l’eix temàtic de l’escola seran els romanços.

Per a més informació sobre programa, horaris, professorat, inscripcions, allotjament, àpats i qualsevol dubte que us plantegeu, podeu consultar la pàgina web de l’escola o bé escriviu a escolaestiuglosa@cordecarxofa.cat

Més informació

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | correu@carrutxa.cat

facebook twitter