Notícies

Notícies

07-03-2018

Conferències sobre la història de Reus

Aquest mes de març han començat les activitats, adreçades als centres educatius de Reus, d'introducció a la història de la ciutat per mitjà del coneixement de com es desenvolupa urbanísticament al llarg dels segles.

El passat 2017, Carrutxa —amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus— ha editat el llibre d'Ezequiel i Josep M. Gort, "Reus: del passat al present. La formació d'una ciutat". A partir dels materials elaborats per a la preparació del llibre, es proposa una xerrada amb un ampli suport d'imatges, a càrrec d'Ezequiel Gort, doctor en Història, que ha estat arxiver municipal de Reus fins a la seva jubilació.

Més informació
20-02-2018

Tarda de feina, oberta al públic

 El dissabte 24 de febrer, de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 de la tarda, podeu conèixer quines activitats ha fet i prepara l'associació. Ens trobareu al local, feinejant i disposats a comentar quines són les nostres línies de treball i projectes: recerques sobre festes populars, fogueres i pirotècnia, romanços i literatura popular, danses, arquitectura popular, creences, memòria de la Guerra Civil, bombardeigs, associacionisme experiències educatives al segle XIX i primer terç del segle XX...

També sobre la feina quotidiana que fa el centre de documentació amb la catalogació d'enregistraments, fotografies o materials gràfics. I les activitats al carrer, col·laborant i organitzant actes festius.

Una oportunitat per a conèixer Carrutxa i, si us ve de gust, començar a participar en algun dels projectes que tenim en curs.

Us hi esperem!

Més informació
19-02-2018

Les dones a la Guerra Civil

Amb motiu dels vuitanta anys de la Guerra Civil, i el marc de les activitats organitzades amb motiu del 8 de març per la Plataforma 8M del Camp, us proposem una nova sessió del cicle «Compartir el coneixement»una nova sessió del cicle «Compartir el coneixement» dedicada a «Les dones a la Guerra Civil». L’activitat tindrà lloc al local de Carrutxa, el dissabte 3 de març, a partir de les 10 del matí, amb la participació de Dolors Marín, Dolors Joanpere i Salvador Palomar.

L'assitència és lliure

Més informació
15-02-2018

La Guerra Civil en la memòria personal. El patrimoni en perill. Pere Rius en el record de la seva filla.

La Guerra Civil en la memòria personal. El patrimoni en perill. Pere Rius en el record de la seva filla. 

El testimoni directe de la gent ha esdevingut per a Carrutxa un dels principals mètodes de recerca en tots els àmbits d’estudi. Les entrevistes a les persones grans i la recerca documental en arxius són els pilars bàsics per conèixer de primera mà el nostre passat proper, la història local i les històries personals de reusencs i reusenques que van tenir un paper destacat en la història de la nostra ciutat.

Més informació
29-01-2018

PRESENTACIÓ DE LA MEMÒRIA 2017

UN ANY DE MOLTA FEINA! 

El 2017 ha estat un any de molta feina per a la nostra associació. D'una banda, perquè hem organitzat activitats extraordinàries com el simposi de Focs Festius a la Mediterrània, vinculades a la Capital Cultural, però també perquè hem col·laborat amb institucions o altres entitats de la comarca o de la ciutat per preparar exposicions sobre arquitectura popular, diables o festes de barri. Un any de recerques, jornades de treball sobre l'associacionisme, però alhora de festa al carrer. 


Un any, però, que ha acabat fora de tota normalitat, sota la repressió de l'estat i la necessitat de mobilització per reivindicar la llibertat dels presos polítics. Uns mesos en que hem defensat la República com a eina per construir una societat més justa, per una cultura en llibertat, oberta a tothom, enriquidora en el coneixement i que fomenti l'esperit crític.

Més informació

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | correu@carrutxa.cat

facebook twitter