El passat dilluns 13 de juliol, el Ple de l'Ajuntament de Reus va acordar, amb els vots favorables de la CUP –que havia presentat la moció–, el PSC, ERC i ARA Reus, derogar l'ordenança de civisme que havia aprovat, en l'anterior mandat, el govern de CiU i PP.

A partir d'aquest acord, l'alcalde Carles Pellicer va anunciar la convocatòria, a començaments de setembre, d'una comissió integrada per tots els grups polítics presents al consistori i tècnics de l'Ajuntament, per aportar esmenes a l'ordenança, que continua vigent, o redactar-ne una de nova. Posteriorment, tal com demanava la CUP i explicitava una esmena del PSC que es va incorporar a la moció, l'alcalde ha explicat que vol crear un fòrum de participació de les entitats reusenques de diversos àmbits. Aquesta decisió arriba després que la Federació d'Associacions de Veïns de Reus  i altres entitats han manifestat la voluntat de participar en el debat sobre la nova ordenança de civisme.

Des de Carrutxa, després de posicionar-nos contra l'acual ordenança, hem continuat treballant el tema. Entenem que, més enllà de les prohibicions, el que Reus necessita és una reflexió sobre l'ús de l'espai públic i un seguit de propostes per afavorir la convivència entre les persones. En aquest sentit, considerem que des de la nostra pràctica diària, en l'àmbir cultural, podem fer aportacions molt positives.

A l'espera que l'Ajuntament concreti la seva proposta de fòrum d'entitats, anirem treballant aspectes concrets i dialogant amb altres associacions i col·lectius.

Aquí teniu la versió resumida del document que Carrutxa va elaborar, l'abril de 2014, després d'organitzar una jornada oberta de debat amb altres col·lectius.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter