Foto Recerques sobre el Priorat. Presentació de La Carxana

Des de fa més de trenta anys, la comarca del Priorat ha format part del nostre àmbit geogràfic preferent pel que fa a la recerca i la difusió del patrimoni etnològic. Com a resultat de diferents programes de recerca –cal esmentar la participació en l?inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, la col·laboració amb el Museu de les Mines de Bellmunt o amb el Parc Natural de la Serra de Montsant, entre altres–  i també dels treballs individuals de membres de l'associació, hem publicat nombrosos llibres i articles, hem preparat exposicions i hem fet xerrades o col·laborat en jornades d'estudi arreu de la comarca.


Des de l'estiu de 1995, Montsant Fonts i Salvador Palomar editen la revista "La Carxana" a Albarca, de periodicitat anual. Aquesta és una iniciativa independent de l'entitat, però que ha comptat amb la col·laboració de persones vinculades a Carrutxa i ha servit també per a mostrar els resultats del nostre treball al Priorat, especialment en l'àrea dels pobles de l'entorn de la serra de Montsant. La Carxana és de distribució gratuïta i en aquests vint anys ha publicat diversos treballs sobre la història de pobles com Albarca, Cornudella o Ulldemolins, estudis sobre les ermites de Montsant, sobre diferents festes populars, memòria de la Guerra Civil, etc. 


Volem començar les activitats d'aquest curs 2015-2016, presentant a Reus el vintè número de la revista i fent balanç de la feina en curs. A la presentació, a banda de l'últim número de la publicació, podreu recollir exemplars d'anys anteriors (en la mesura que en resten) si són del vostre interès.

L'acte tindrà lloc el dijous 3 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, al nostre local (Travessera del C. Nou de St Josep, 10, baixos).

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter