Foto Carrutxa rep el Premi Nacional de Cultura 2016

Carrutxa rep el Premi Nacional de Cultura 2016

 

El dilluns 14 de març es va fer públic el nom de les persones i entitats que han rebut el Premi Nacional de Cultura que atorga el CoNCA. El Consell Nacional de la Cultura i les Arts ha reconegut amb el Premi Nacional de Cultura al Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria, Carrutxa, «pel seu treball de recerca i divulgació en l'àmbit del patrimoni immaterial» destacant el paper de Carrutxa «tant en la col·laboració i la participació en moviments festius i populars de la comarca, com en l'estudi i la recerca de l'activitat cultural del moviment associatiu».

Com va dir Montsant Fonts en l'acte de presentació dels premis d'enguany, per l'entitat ha estat una agradable sorpresa —«no penses que rebràs mai aquesta trucada»— en la mesura que fa anys que fem feina sense esperar cap reconeixement especial. El premi ens fa il·lusió i, alhora, ens engresca a continuar treballant. També ha manifestat la voluntat de retornar el premi a la comunitat i la importància que té, en la nostra activitat, la participació de moltes persones que amb la seva col·laboració fan possible la recerca. D'altra banda, Adrià Aragonès va explicar que, tot i que el nostre àmbit de recerca prioritari han estat les comarques del Baix Camp i el Priorat, la nostra actuació es vol projectar al conjunt dels Països Catalans.

Amb Carrutxa també han estat premiats l'escriptor i autor de més d'una trentena de títols Enrique Vila-Matas; l'actriu de teatre i televisió Clara Segura, el Quartet Casals, el grup d'espectacles de circ Los Galindos, l'escultor israelià Dani Karavan i l'escriptora balear Antònia Vicens, el dibuixant satíric, escenògraf i pintor Joan J. Guillén; Josep Maria Aragonès i Rosa Fusté, com a fundadors i responsables d'Antaviana Films, empresa de postproducció audiovisual i efectes digitals; i la filòloga dedicada a la recerca i la investigació en la cultura medieval catalana, Lola Badia.

L'entitat agraeix totes les felicitacions que ha rebut, de persones, entitats i institucions, conscient que aquest reconeixement ens compromet a continuar en la recerca i difusió del patrimoni etnològic i la memòria de les persones que vam iniciar el 1980.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter