Foto El segon simposi sobre Focs a la Mediterrània tindrà lloc a Reus

El segon simposi sobre Focs a la Mediterrània tindrà lloc a Reus

 

Tal com s'havia anunciat, el segon simposi sobre Focs a la Mediterrània tindrà lloc a Reus, organitzat per Carrutxa. En l'acte de cloenda, Salvador Palomar va explicar que l'objectiu d'aquest segon simposi és posar en valor el conjunt de manifestacions festives vinculades al foc, en l'àmbit dels Països Catalans, especialment aquelles de foc de combustió que es relacionen amb les festes d'hivern. Cal tenir en compte que costums com cremar atxes, falles o aixames, fetes amb espígol o altres herbes, durant les festes del cicle nadalenc, són comuns arreu del país. I, sobretot, que Sant Antoni és la gran celebració del foc a l'hivern, amb les fogueres, barraques i foguerons. En el simposi es tractarà també sobre la presència del foc en altres celebracions de l'any.

En l'àmbit de la Mediterrània, aquest segon simposi vol comptar amb aportacions sobre les fogueres festives a Itàlia, Occitània, Andalusia o el Magreb.

El primer simposi l'ha organitzat —a Vic— Tradicat, amb motiu de la commemoració dels conquanta anys de la Flama del Canigó. El segon simposi tindrà lloc a Reus, en el marc de les activitats programades amb motiu de Reus, capital de la cultura catalana 2017, la segona quinzena del mes de maig.

A Vic, Montserrat Caelles, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus, i Salvador Palomar, van rebre de mans de Lluís Puig, director general de Cultura Popular i Associacionisme de la Generalitat de Catalunya, i de Josep Costa, en representació de Tradicat, el fanalet emblema de la jornada, simbolitzant el relleu en aquesta proposta d'estudi i difusió de les festes de foc que tindrà continuïtat en anys posteriors.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter