Foto De l'anècdota a la documentació i la recerca

De l'anècdota a la documentació i la recerca

 

L'Ajuntament de Reus ha lliurat a la nostra entitat diverses còpies d'enregistraments en video de les tronades de la Festa Major 2016, que es va singularitzar pel fet que la de completes —el 28 de juny a la nit— va cremar per dos llocs, amb l'encesa del quadre final. Aquest és un fet anecdòtic, excepcional però no únic, ja que es recorden altres exemples. La diferència respecte al passat és que ara comptem amb documents gràfics que permeten conservar-ne la memòria.

Des de Carrutxa volem agrair la donació d'aquest material generat per Canal Reus TV, Canal Blau i Reus Diari —que també es conservarà al Centre de la Imatge Mas Iglesias, com a institució pública que té cura d'aquests fons patrimonials— com a exemple de l'interès que té aplegar i documentar les celebracions festives, també en aquells aspectes singulars o curiosos.

Com a entitat hem agafat el compromís de continuar la recerca sobre la Tronada amb l'objectiu de documentar altres episodis semblants i tots aquells aspectes que contextualitzen el que avui és la manifestació pirotècnica més emblemàtica de la ciutat.

 

 

 

 

.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter