Foto Memòria de la Guerra Civil

Memòria de la Guerra Civil

 

El dimarts 19 de juliol, Carrutxa —amb la col·laboració del Casal Despertaferro— organitza un acte de petit format, amb el títol de «19 de juliol, un món nou» per recordar les persones que fa vuitanta anys van plantar cara al feixisme. L'activitat, a les 8 del vespre, servirà també per anunciar un cicle de xerrades i converses, com la que ja vam programar sobre les eleccions de febrer de 1936, en els propers mesos.

El nostre objectiu és apropar-nos al coneixement de la Guerra Civil des de la proximitat geogràfica i la memòria, a partir del treball de recerca de la pròpia associació, sobretot en làmbit del Baix Camp i el Priorat.

Volem parlar de vivències i experiències, més enllà del discurs general i, potser, trencant alguns tòpics, sobre l'escola, els refugiats, les col·lectivitzacions, la cultura, la violència a la rereguarda, els bombardeigs, la militarització de la vida quotidiana, els combats en el territori o l'exili...

Es tracta d'un programa obert, amb voluntat de recuperació de la memòria històrica i de reflexió, amb activitats de diferent format segons el tema, que ja anirem anunciant.

 

 

 

 

.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter