Arriba el setembre i comença un nou curs carregat de projectes. L'entitat no ha fet, com de costum, vacances: aquest estiu hem estat fent treball de camp sobre els usos domèstics del foc o la Guerra Civil, entre altres temes, a partir d'entrevistes amb persones grans del Priorat. I hem fet conferències, en col·laboració amb el Parc Natural de Montsant i participat en jornades d'estiu. Però ara, retornem al ritme més habitual, amb el centre de documentació obert cada dia, de dilluns a divendres, a la tarda.

Carrutxa té dos grans àrees de treball: el centre de documentació, d'una banda, i les activitats de divulgació i de carrer, de l'altra. Això comporta molta feina i sempre hem estat menys persones de les que voldríem. Quant al centre de documentació, des del trasllat al nou local, estem engrescats a digitalitzar, si s'escau, i catalogar tot el fons documental de l'entitat, pel que fa a la memòria personal o les fotografies, aplegat durant més de tres dècades de treball. Es necessiten moltes hores de dedicació. Alhora, atenem consultes i impulsem nous treballs de recerca, a partir de les línies de treball obertes, però també de l'interès de les persones que som a l'associació, component important en una entitat basada en bona part en el treball voluntari.

D'altra banda, volem participar en la vida cultural del territori, des de la proximitat, començant pel barri on es troba ubicada la seu de l'entitat a Reus, organitzant activitats en diferents indrets de la ciutat, participant en les festes populars... tot plegat, en la perspectiva de que el 2017, Reus serà capital catalana de la cultura.

Un any en què volem que es visualitzi la feina que fem les entitats i que vinculi més la ciutat al seu entorn, alhora que esdevingui referent en l'àmbit de la cultura popular.

Un cop més us convidem a col·laborar amb l'entitat, aportant idees, participant en projectes, des de la teoria o la pràctica, la recerca o les activitats de carrer. Us esperem.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter