Foto Fem la castanyada amb el veïnat!

Fem la castanyada amb el veïnat!
Barri d'Horts de Miró, 29 d'octubre de 2016

 

En el moment de l’any en què s’apropa el temps de la foscor, amb les nits més llargues, i el fred de l’hivern, la nostra cultura celebra des de fa més de mil anys una festa dedicada al record dels avantpassats, dels difunts. La diada de Tots Sants i el dia de difunts han estat històricament festes de retrobament familiar i col·lectiu, menjant productes del temps: castanyes, moniatos, confitura... o panellets, dolços fets amb ametlla, ou, sucre... aquest és l’origen del que avui anomenem castanyada, celebració col·lectiva que podem compartir, en l'actualitat, amb el veïnat.

Per aquest motiu, Carrutxa i l’Associació de Veïns d’Horts de Miró organitzem per segon any  la Castanyada al barri. I ho fem amb moltes col·laboracions. Enguany serà el dissabte 29 d’octubre a la tarda i tindrà una vegada més la plaça Abat Oliba com espai central. Començarem a les 5 de la tarda amb jocs infantils per la canalla del barri dinamitzats per l’Agrupament Escolta la Mulassa i l'Esplai Fem-nos Amics, a partir de les 6, una cercavila amb el gegant Pau Miró, els gegants del Pere Mata i de l'Esplai Fent-nos Amics, el Bou de Reus, grallers de l’Aula de Sons, Batukats del Bolet i els Nanos recorrerà diversos carrers del barri. Un cop la cercavila hagi retornat a la plaça hi haurà coca i xocolata desfeta per a tota persona que li vingui de gust i ball a la plaça amb «Folk a Tr3s», un grup de folk amb danses preparades per fer ballar a tothom. Comptarem també amb la presència de la castanyera del barri, que aquests dies podeu trobar a la plaça de la Sang, a la parada de l'Associació de Veïns.

Gràcies a les entitats i grups participants, a les escoles que han repartit informació sobre la castanyada i, com sempre, al Bar Toribio per la seva col·laboració.

I no oblideu que l'1 de novembre a diversos punts de Reus hi haurà les tradicionals rifes de plats de panellets i confitura, acompanyats d'ampolles de vermut o vi, que organitzen diverses entitats de la ciutat sota el crit característic de —i… va bola!. Aquest costum, que es remunta al segle XIX i que ha superat prohibicions i conflictes, es realitza tradicionalment amb bombos amb vint boles numerades, apostes orals, sense butlletes i un número guanyador a cada tirada.

 

 

 

 

 

.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter