Foto Un any de microexposicions a la porta del local

Un any de microexposicions a la porta del local

 

Aquesta setmana —sense esperar a la Candelera, perquè no és un pessebre clàssic— ens deixaran les figuretes de músics que ens han acompanyat durant el cicle festiu nadalenc. La idea de muntar microexposicions —una vitrina, un text explicatiu a la porta del local— va començar ara fa un any amb una mostra de figuretes de tortell de Reis. Aquest passat 2016 hem mostrat titelles, màscares de carnaval, siurells o instruments populars fets de canya; hem fet referència a l'ús de les plantes medicinals o al llibre Etnografia de Reus i la seva comarca, en els seixanta anys de la mort del seu autor, Ramon Violant i Simorra.

Amb voluntat de divulgació, molt bàsica, però alhora de fer evident quin són els àmbits de treball de la nostra associació. Així moltes persones que passen pel davant de Carrutxa —tenir el local prop de l'entrada d'un supermercat de barri té els seus avantatges— han anat descobrint què som i a què ens dediquem. O, si més no, s'han aturat una estona —en el cas de les figuretes de pessebre, molta canalla— a observar les peces del patrimoni etnològic material que decoren l'entrada, a tall d'aparador. Alguna vegada hem explicat que no són a la venda.

Doncs continuarem, que tot contribueix a donar a conèixer la nostra feina i a convidar tothom a interessar-se pel —petit— patrimoni cultural.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter