Foto El tercer ball d’Hivern, festa de Sant Sebastià, tot un èxit.

El tercer ball d’Hivern, festa de Sant Sebastià, tot un èxit.

 

El passat 21 de gener es va celebrar la 3a edició del Ball d’Hivern, festa de Sant Sebastià a la plaça del Castell amb una participació força notable malgrat el fred que feia. Com ja vam anunciar els dies previs, la festa té tres parts diferenciades: una cercavila de capta, el sopar i el ball.

 La festa s’inicià a les 6 de la tarda amb la cercavila pels carrers del centre i, a ritme de cançó improvisada –garrotins i albaes del Maestrat- tocs de dolçaines i gralles, transcorregué entre els comerços col·laboradors recaptant productes amb l’objectiu de configurar uns lots que posteriorment es rifaven entre els participants del sopar i el ball. Des de la organització volem agrair a tots els comerços col·laboradors la seva generositat ja que fan possible que es pugui garantir el ball de la propera edició, recuperant així l’antiga tradició d’autogestió de les festes populars.

Al finalitzar la cercavila a la plaça del Castell s’encengué una foguereta i començà el sopar (llangonissa, escalivada, pa amb tomaca, vi i postres) que aplegà a unes 150 persones.

Els grup “Quin folk que fa” integrat per professors de l’Aula de Sons iniciaven el ball amb diferents tonades des de jotes, balls de parella, danses catalanes, basques, i franceses. Ente ball i ball el millor subhastador del món, l’Arnau, subhastà coques i es van rifar lots on hi podíem trobar pans de 7kg, llibres, licors, conserves i productes de diferents comerços col·laboradors.

La valoració que es fa des de la organització (Carrutxa i La Relliscada –Aula de Sons) és molt positiva, tant en el nombre de participants com pel que fa al desenvolupament de l’acte. Creiem que la festa s’està consolidant i agafant força ja de cara a les properes edicions, que esperem que es pugui millorar en alguns aspectes, i tornar a gaudir un any més del ball de Sant Sebastià

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter