Foto VII Fira del Vi Solidari. El Masroig

VII Fira del Vi Solidari. El Masroig

 

El proper divendres 2 de juny, a les 6 de la tarda, es presenta al Teatre Bravium de Reus, la VII Fira del Vi Solidari que s'organitza a la població prioratina del Masroig. Des de la nostra associació ens sumem a la iniciativa, per tal de fer-ne difusió a la ciutat de Reus i a la nostra xarxa de col·laboradors. En l’acte hi seran presents els padrins d’aquest any: el músic Joan Masdeu, la gastrònoma i filòloga Mariona Quadrada i Salvador Palomar, per Carrutxa. Per primera vegada una entitat cultural apadrina el vi solidari. També hi participaran Estela Campaña i la investigadora Olga Pons en representació de l’Obra Social de Sant Joan de Déu. En la presentació s’explicaran les novetats d’aquest any i que passen per l’ampliació del nombre d’escoles participants i l’acte que ha organitzat la DO Montsant el dia de la fira.

El dissabte 10 de juny se celebrarà al Priorat la setena edició d’El Masroig Vi Solidari. Els cellers participants trauran 2.600 ampolles de vi solidari, que es vendran a 10 euros la unitat durant la VII Fira del Vi Solidari, oberta de les 10:30 a les 21:30, al Bancal de l'Alegno.

Aquesta és una iniciativa que neix l’any 2011 fruit de la implicació de set cellers del Masroig de la DO Montsant, que decideixen unir part de la seva producció per elaborar una sèrie d’ampolles solidàries —enguany 2.600, cent més que el 2016— que es posen a la venda dins el marc de la Fira. Actualment continuen en el projecte cinc dels set cellers inicials que són Orto Vins, Celler el Masroig, Cellers Can Blau, Coca i Fitó i Dit Celler. En les sis edicions anteriors, la iniciativa ja ha aportat més de 120.000 euros per seguir avançat cap a teràpies personalitzades pels nens que pateixen càncer i que no han respost als tractaments estàndard.

Seguint la iniciativa engegada l’any passat, en l’edició del 2017 també hi haurà un celler convidat per donar visibilitat a altres zones vitivinícoles.Aquest any podrem degustar els vins de «Lagar da Condes» de la DO Rias Baixas.

Pel que fa a la col·laboració amb la DO Monsant, aquest 2017 s’ha organitzat un tast de vins de la DO Montsant. Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, autors de La guia de vins de Catalunya, seran els encarregats de dirigir-lo.

Aquest any, vint-i-nou escoles, amb 2.900 alumnes han participat en la il·lustració de les etiquetes seguint la idea plantejada el 2013 des de l’estudi gràfic Atipus. Els nens de les escoles del Priorat, de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i els de l’Escola La Vitxeta de Reus han estat els encarregats de pintar-les, amb la col·laboració de diversos il·lustradors.

PROGRAMA D’ACTES

9:00h. Concentració de BTTeros al Bancal de l’Alegno i sortida pel terme (requereix un nivell mig. 25-30 quilòmetres). Organitzat per la Penya Ciclista Ribera d’Ebre.

10:30h. Venda del vi solidari i cercavila pels carrers del poble amb el grup Bandsambant.

Obertura de l’exposició amb totes les ampolles del vi solidari il·lustrades pels nostres artistes col·laboradors al llarg de les set edicions de la iniciativa. A la sala del Museu de l’Ajuntament.

11:30h. Conversa amb Vicente Santamaria, investigador clínic de l’Hospital Sant Joan de Déu sobre el Pediàtric Càncer Center, que vol convertir-se en el centre més important d’Europa en la investigació del càncer infantil. Conduirà l’acte Cristina Beltran, voluntària del Masroig Vi Solidari. A la sala de plens de l’Ajuntament.

12:30–14:00h. Aperitiu i degustació de vermut i vins blancs dels cellers participants.

12:30h. Espectacle infantil amb el Mag Àlex.

13:00h. El cantautor del País Valencià Josep Lluís Notari presentarà el seu segon disc “Arcàdia de Syntagma”.

17:30h. Cercavila mab el grup Bandsambant i obertura de la Fira.

18:00h. Concert amb «Els Escarabats± amb versions de The Beatles. Al Bancal de l’Alegno.

19:30h. Tast de vins de la DO Montsant.

20:00h. Concert amb Joan Masdeu.Al Bancal de l’Alegno

21:30h. Sopar solidari.

24:00h. Concert Solidari amb el grup «Mano’s Rock» i tot seguit sessió de DJ amb Jordi SM. Al Casal.

Per a aquells qui no puguin assistir-hi, hi haurà ampolles disponibles per a comprar-ne on-line.

Més informació a:

Facebook: www.facebook.com/masroigsolidari
Twitter: @masroigsolidari
web: http://www.masroigvisolidari.comInstagram: masroigvisolidari

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter