Foto Congrés i trobada internacional de gegants a Reus

Congrés i trobada internacional de gegants a Reus

En el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana 2017, Reus és escenari del 12 al 15 d'octubre del primer Congrés i Trobada Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva. L'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, la Colla Gegantera de Reus i l'Ajuntament de Reus organitzen plegats aquests actes, que portaran a Reus un bon nombre d'experts mundials i locals per debatre sobre el fet geganter. També es reuniran a la ciutat un bon nombre de gegants d'arreu d'Europa, de Catalunya i de l'estat espanyol.

Durant quatre dies, del dijous 12 al diumenge 15 d’octubre, Reus es convertirà en l’epicentre del món festiu català i europeu, amb la celebració del primer congrés internacional de gegants i imatgeria festiva que se celebra a terres catalanes.

El congrés es portarà a terme a la Sala Santa Llúcia i s’iniciarà el dijous 12 d’octubre al matí; des d’aquell moment i fins al dissabte 14 d’octubre, es duran a terme més d’una vintena de xerrades a càrrec de ponents del màxim nivell, tant nacionals com internacionals, per contextualitzar aquest àmbit de la cultura popular en diversos països i moments, i per definir el paper del fet geganter català a escala europea i mundial, amb noms tan destacats com ara Jan Grau (Catalunya), Íñigo Castellano (Navarra), Jean-Pierre Ducastelle (Bèlgica), Paul Spapens (Holanda) o Nina Kammerer (EUA). En l'àmbit local, cal esmentar la participació de Gerard Pouget i Salvador Palomar.

Quant a la trobada de colles, començarà dissabte dia 14 a les 10:00 h a la plaça de la Llibertat i finalitzarà diumenge dia 15 a la mateixa plaça.

Al vestíbul de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia (raval de Robuster, 34) es podrà veure del 12 al 27 d'octubre l'exposició “Gegants del món”, mentre que el divendres 13 a la tarda i el dissabte 14 es projectarà al Castell del Cambrer l'audiovisual “El fet geganter, patrimoni cultural mundial”.

Per obtenir més informació i per inscriure's al congrés es pot consultar el web www.mongegant.cati els seus perfils a les xarxes socials.

Coincidint amb el congrés i la trobada internacional de gegants, el dissabte 14 al migdia és previst l'acte de presentació del nou vestit de la Vitxeta a la plaça del Mercadal –mantenint el costum centenari dels sovintejats canvis d'indumentària de la geganta reusenca– que, aquest cop, ha anat a càrrec de l'establiment El Barato de Reus, d'acord amb la Colla Gegantera i la Regidoria de Cultura.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter