Foto La Guerra Civil en la memòria personal

Aquesta tardor reprenem el cicle de conferències, en el vuitantè aniversari dels fets, que dediquem al temps de la Guerra Civil. Ho fem des de la voluntat d’aproximació a la vida quotidiana de la població i en base a una recerca, sense oblidar altres fonts documentals, s’ha centrat en la memòria personal.

El record de la guerra de 1936-39 és encara ben present a la nostra societat. Aquestes sessions, que formen part del programa «Tallers i Jornades de Memòria Oral» de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, proposen una introducció, en el cas de Reus, als diferents àmbits de la vida diària a partir d’una situació de normalitat alterada que comença amb la revolta militar i l’esclat revolucionari. La violència i la mort esdevenen presents en el dia a dia, al temps que es socialitza l’economia, arriben persones refugiades d’altres indrets de l’estat o es configura l’Escola Nova...

En la primera sessió, a càrrec de Salvador Palomar, es vol incidir especialment en la vida cultural i l’oci, amb referències a la col·lectivització dels espectacles públics, la programació dels cinemes, els espectacles a benefici dels hospitals de sang o la construcció de refugis, la festa o el teatre d’aficionats, prou important a la ciutat.

La propera sessió tindrà lloc el 24 de gener de 2018, deduicada a la vida diària sota l’amenaça constant dels bombardeigs que va patir la ciutat.

 

La Guerra Civil en la memòria personal. La vida quotidiana en temps de guerra
Dimecres 22 de novembre de 2017
Arxiu de Reus (C/ St Antoni M. Claret, 3)

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter