Foto Vida quotidiana i cultura en temps de guerra

El dimecres 22 de novembre ha començat, a l'Arxiu de Reus, un cicle de conferències a l'entorn de la memòria personal i la Guerra Civil. Salvador Palomar va presentar el programa explicant que la nostra recerca ha comptat amb molts testimonis orals, que ens comuniquen vivències i percepcions siubjectives dels fets que són cabdals per interpretar allò que ens aporten altres fonts documentals. Des de l'entitat, volem continuar treballant diferents aspectes de la vida quotidiana en el periode de la Guerra Civil, amb activitats que ja van començar fa uns mesos i continuaran durant tot el 2018, commemorant el vuitanta aniversari dels fets.
La conferència de Salvador Palomar, dins el cicle de Tallers i Jornades de Memòria Oral que coordina l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya, ens va apropar  a la normalitat alterada en que viu la població en moments excepcionals com aquells, a partir de casos concrets, per centrar-se després en l'activitat d'oci i cultural de la ciutat, a partir de l'anàlisi de la programació dels cinemes i la intensa activitat teatral, sobertot pel que fa als grups d'aficionats vinculats a diverses organitzacions i societats.
La propera conferència, sobre la vida quotidiana de la població durant els bombardeigs, tindrà lloc  el 24 de gener de 2018.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter