Foto IV BALL D'HIVERN

IV BALL D'HIVERN

Sant Sebastià se celebrar, antigament a Reus, el dia 20 de gener durant les festes majors d'hivern. Tanmateix, aquesta festa va anar perdent embrazida durant la segona meitat del segle XVIII, tot i que restà com a data d'inici del Carb¡naval fins a començaments del segle XX. La documentació antiga ens explica que la festa de Sant Sebastià era una festivitat hivernal, a la llum de les graelles o teieres i amb un ball que actuava com a component lúdic essencial. 

Amb la voluntat de difondre els balls populars, altres danses d'arreu dels Països Catalans i retre homenatge al nostre antic patró, l'entitat Carrutxa, La Relliscada i l'Aula de Sons de Reus us conviden a participar en el IV Ball d'Hivern -la festa de Sant Sebastià– que pretén ser una recreació d'aquesta antiga festivitat tenint el ball com a component central. 

En primer lloc, per tal de finançar la festa –com era de costum–, es farà un recapte de productes als comerços del casc antic de Reus. Posteriorment, aquests productes es disposaran en cistelles que se subastaran durant el ball. Aquesta capta anirà acompanyada per una cercavila, on músics i cantaires agraïran als comerços col·laboradors la seva donació amb música tradicional i cançó improvisada. Després es durà a terme un sopar popular, també comú arreu de les festes d'hivern de gran part del nostre territori. Finalment, arribarà el punt àlgid de la nit, el ball folk dut a terme pel grup Quin Folk Que Fa. 

Amb tot això, us esperem el pròxim dissabte de 20 de gener a la plaça del Castell per celebrar aquesta festa al voltant de música tradicional i foguerons. Hi esteu tots convidats! 

Horaris:

18.00h Cercavila i recapte de productes pel casc antic de la ciutat

20.30h Sopar popular

22.00h Ball Folk 

 

Per a més informació: carrutxa@gmail.com 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter