Foto Les dones a la Guerra Civil

Les dones a la Guerra Civil

 

Amb motiu dels vuitanta anys de la Guerra Civil, i el marc de les activitats organitzades amb motiu del 8 de març per la Plataforma 8M del Camp, us proposem una nova sessió del cicle «Compartir el coneixement» dedicada a:

LES DONES A LA GUERRA CIVIL

L’activitat tindrà lloc al local de Carrutxa (Travessera del C/Nou de St Josep, 10. Reus), el dissabte 3 de març, amb el següent programa:

10 h. Xerrada amb Dolors Marín sobre el paper de les dones a la Guerra Civil, un període d'importants transformacions socials a la rereguarda quant a la sexualitat, l'assistència als infants, la sanitat, etc. 

11.15 h. Descans

11.30 h. Col·loqui amb Dolors Marín, Dolors Joanpere i Salvador Palomar

Dolors Marín, historiadora, ha treballat sobre els moviments socials, l'anarquisme o la resistència antifranquista. Participa en col·lectius de recuperació de la memòria històrica. També ha treballat sobre les pioneres en la reivindicació feminista. Recentment, ha publicat un estudi sobre Espiritistes i lliurepensadores.

Dolors Joanpere i Salvador Palomar han aplegat testimonis orals de dones reusenques, del Baix Camp i el Priorat, en el transcurs de diverses recerques. Dolors Joanpere va publicar El temps d'unes dones, basta en testimonis de dones. Salvador Palomar ha treballat sobre la vida quotidiana a Reus i el pas del front pel Priorat. Actualment treballa amb Ezequiel Gort en una nova edició de Viure sota les bombes. Els bombardeigs a Reus (1937-1939). 

L’assistència és lliure, però us agrairem que us apunteu indicant si després voleu anar a dinar amb els participants.

Per més informació i inscripcions podeu escriure a carrutxa@gmail.com

 

 

Cartell de Carles Fontseré per al Socors Roig Internacional

 

 

 

 

 

 

 

 

.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter