Foto Conferències sobre la història de Reus

Conferències sobre la història de Reus. La formació de la ciutat

Aquest mes de març han començat les activitats, adreçades als centres educatius de Reus, d'introducció a la història de la ciutat per mitjà del coneixement de com es desenvolupa urbanísticament al llarg dels segles.

El passat 2017, Carrutxa —amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus— ha editat el llibre d'Ezequiel i Josep M. Gort, "Reus: del passat al present. La formació d'una ciutat". A partir dels materials elaborats per a la preparació del llibre, es proposa una xerrada amb un ampli suport d'imatges, a càrrec d'Ezequiel Gort, doctor en Història, que ha estat arxiver municipal de Reus fins a la seva jubilació.

«Com es va formar i s’ha fet gran la ciutat fins al dia d’avui? Des de cap a finals del segle XIX es conserven fotografies que ens permeten conèixer com eren les persones, els carrers i les cases. Però, i abans? Alguns —molts pocs— dibuixos i plànols ens permeten fer-nos-en una idea. Sortosament, la documentació escrita que s’ha conservat és prou àmplia per a fer un seguiment de la progressió de la ciutat i de la seva història en el temps, i el que presenta aquest llibre és una visió de l’evolució urbana de Reus des dels seus orígens fins a l’actualitat. I, de retruc, una aproximació a la història de la gent que, en el seu conjunt, l’ha feta possible. A més, es complementa amb una sèrie de reconstruccions, basades en la documentació, i alguns plànols antics que permeten no només seguir el creixement de la ciutat i veure com ha canviat la ciutat en el temps.»

Les xerrades estan obertes a totes les escoles i instituts de la ciutat que ho demanin. Es fan a l'Arxiu de Reus (C/St Antoni M. Claret, 3). Per a més informació us podeu adreçar a carrutxa@gmail.com o trucar al 977 34 09 28 (només a les tardes).

Organitza: Carrutxa i Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter