Foto Les fortificacions de la Guerra Civil al Coll de Balaguer

Les fortificacions de la Guerra Civil al Coll de Balaguer

El passat dia 1 d'abril, l'Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant va dur a terme una nova proposta itinerant per a conèixer les diferents fortificacions de la Guerra civil espanyola (1936-1939) pel pas del Coll de Balaguer. Sota el títol «L'última línia de defensa», es va dur a terme una excursió acompanyada per una visita guiada de la mà de dos historiadors que narraren els fets d'aquesta zona, tot veient, entre d'altres, nius d'ametralladora, trinxeres i fortificacions aèries o d'observació. 

Amb aquesta iniciativa, es va voler donar a conèixer com l'exèrcit republicà va fortificar la zona, creant inclús fortificacions per als presos nacionals del Camp de Treball d'Hospitalet. A través d'aquesta ruta, planera i fàcil, es van poder veure una sèrie d'elements històrics que conformen un dels conjunts històrics més importants d'aquesta època. 

Tot i que es va dur a terme el passat dia 1 d'abril, aquestes excurcions es tornaran a reprendre després de l'estiu. Així doncs, des de l'entitat, us recomanem i animem a fer l'excurció i conèixer aquesta part de la història tant important i tan ben representada al Coll de Balaguer. 

 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter