Foto LA FESTA DE SANT JORDI A REUS

LA FESTA DE SANT JORDI A REUS

La història de la festa de Sant Jordi ens mostra com les tradicions es construeixen i, amb aquest sentit, Reus n'és un bon exemple. La festa religiosa del sant patró de Catalunya, el costum de repartir roses a l'ermita del Roser, la instauració del dia del llibre, les divergències entre el catalanisme conservador i catòlic i el nacionalisme laic i republicà, la resistència i la reivindicació durant el franquisme, l'esclat cultural i comercial contemporani, etcètera, són exemples que ens demostren que la trajectòria de la celebració a la nostra ciutat és ben intensa.

Amb tot això, us convidem aquest pròxim dijous dia 19 d’abril, a 2/4 de 8 del vespre al nostre local, per assistir a la conferència sobre aquesta festa a la nostra ciutat i, aprofitant l'ocasió, us presentarem l’opuscle «La festa de Sant Jordi a Reus».

La sessió anirà coordinada per Salvador Palomar, autor de l’opuscle, i ens mostrarà les característiques de la festa i la seva evolució, així com els seus canvis en el pas del temps.

Us hi esperem!

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter