Foto Cornudella de Montsant: persones i poble

Cornudella de Montsant: persones i poble

Les fotografies són un material etnològic molt valuós: ens ensenyen, a través d'imatges i paisatges, els costums, les tradicions i les relacions d'una societat concreta. La conservació i la catalogació d'aquests materials és primordial per poder-les divulgar i per utilitzar-les com a font de coneixement. 

Amb tot això, ha arribat a les mans de l'entitat un fons de vidres fotogràfics d'un antic fotògraf de Cornudella de Montsant. Aquesta col·lecció, formada majoritàriament per retrats, és d'interès per conèixer la indumentària de l'època, per exemple. Però, en aquest cas, ha esdevingut un material únic perquè algunes de les imatges fan referència a la gran festa del carnaval.

Cornudella és un molt bon exemple d'aquesta pràctica, ja que es tracta d'una població gran molt ben connectada amb el món urbà. En aquest poble, a diferència del que passa en altres poblacions, la festa del carnaval continuà en temps del franquisme i fins a l'actualitat. 

Així doncs, el pròxim dissabte durem a terme una conferència per mostrar els resultats d'aquest primer contacte amb les imatges, i de retruc aprofitar per seguir fent recerca amb els testimonis de la gent del poble. 

Dia: 9 de juny de 2018

Lloc: Ajuntament de Cornudella de Montsant

Sessió coordinada per: Salvador Palomar i Raquel Ferret 

 

 

 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter