Foto 1r Congrés de la jota als territoris de parla catalana

1r Congrés de la jota als territoris de parla catalana

Els pròxims dies 19, 20 i 21 d'octubre, a Falset, es durà a terme el 1r Congrés de la jota als territoris de parla catalana. Aquesta iniciativa, organitzada per l'IRMU i l'Ajuntament de Falset, té l'objectiu de posar en valor aquesta manifestació musical, tot posant èmfasi en el seu context històric i territorial. 

Aquesta pràctica s'ha mantingut viva al llarg del temps i cada comunitat l'expressa i la viu de manera particular. Aquesta riquesa, però també complexitat, fa palesa de la importància de la jota com a manifestació festiva i com a signe de la diversitat de formes i valors culturals que cada territori confereix a aquesta pràctica. 

Així doncs, i coincidint amb l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, Falset acollirà a diversos estudiosos i aficionats d'aquesta temàtica que ens parlaran de diverses qüestions relacionades amb la jota. La part científica es compondrà dels següents àmbits temàtics: aspectes històrics, aspectes identitaris i de patrimonialització, ús i funció i, finalment, formes de transmissió.  

En definitiva, es tracta d'una proposta per mostrar la relació que estableix la jota amb els àmbits popular i acadèmic, i per demostrar com aquest gènere -aquest fenomen folklòric- identifica els diferents territoris. A més, és clar, té la voluntat d'obrir un espai de reflexió i debat sobre aquest tema. 

En el nostre cas, Carrutxa participarà en el Congrés aportant una comunicació sobre la jota al Camp de Tarragona i el Priorat, tot fent un repàs des del passat fins a l'actualitat. 

Programa i formulari d'inscripció

http://cultura.gencat.cat/ca/departament/estructura_i_adreces/organismes/dgcpt/05_documents_i_recursos/02_jornades_estudis_leg/02_recerca_proteccio/congres-de-la-jota/ 

 



 

 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter