Foto TROBADA DE GLOSA

TROBADA DE GLOSA

El pròxim dissabte dia 17 de novembre es durà a terme, al Pallol de Reus, la Trobada de Glosa, organitzada per Carrutxa i el Casal Despertaferro. Una cita important per posar en valor la cançó improvisada i facilitar un espai on els glosadors i els assistents puguin mostrar les seves capacitats i habilitats.

La vetllada començarà amb un vermut acompanyat per diversos glosadors del territori i Joel Pietro, cantant de Fetitxe 13, un projecte musical basat en el rap. Pietro ha portat el rap a les escoles a través de diversos tallers per treballar l’escriptura, la rima i aspectes com el racisme. Durant aquest aperitiu, també ens acompanyarà Cor de Carxofa, una associació que treballa per a fomentar la glosa en català, amb la participació dels glosadors Laia Pedrol i Ferriol Macip. A més, comptarem amb la presència de Martí Ruiz, organitzador dels tallers de glosa a través del projecte Ponicana i, finalment, coneixerem a la sonadora Núria Casals, que ha participat en diversos combats de glosa del territori.

Seguidament es donarà pas al dinar popular, on es podrà gaudir d’una sobretaula ben musical amb la participació dels glosadors del Camp i, a la tarda, seguirem la vetllada amb un ball folk, a càrrec de Quin folk que fa i tancarem la festa amb DJ Mandrilia Selector.

Amb aquest acte volem donar a conèixer la glosa amb l’objectiu de difondre i promocionar el glosat en català, un gènere poètic i musical que ha esdevingut un canal per a expressar-se de forma lliure i oberta. Volem, finalment, agrair la col·laboració del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Reus.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter