Foto TESTIMONIS D'UN GRAN CARNAVAL

TESTIMONIS D'UN GRAN CARNAVAL

Com bé sabeu, fa poc més d'un any va arribar a les nostres mans un fons de vidres fotogràfics d'un antic fotògraf de Cornudella de Montsant. Aquesta col·lecció, formada majoritàriament per retrats, és d'un gran interès per a conèixer les formes de vida del passat, però també ha esdevingut un material únic perquè algunes de les imatges fan referència als grans carnavals del primer terç del segle xx.

Arran de la troballa vàrem recuperar la investigació sobre aquesta festa a la comarca del Priorat —a través d'entrevistes personals i sessions d'identificació d'imatges— que es fa iniciar fa anys. Avui, doncs, us volem presentar el gran projecte que ha generat aquesta recerca i que desenvoluparem durant el curs 2018-2019. Un recerca que, a poc a poc, s’ha anat ampliant donant com a resultat un calendari prou ambiciós dedicat als carnavals de Reus i del Priorat, compost per conferències, exposicions i altres activitats.

D’altra banda, aprofitem l’ocasió per presentar-vos també la conferència Testimonis d'un gran carnaval, que s'inclou en els 11ns Tallers de Memòria Oral, organitzats cada any pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Inventari del Patrimoni Etnològic (IPEC), i que té la intenció de donar a conèixer aquesta festa a la comarca del Priorat. La sessió, a càrrec de Raquel Ferret, es durà a terme al local de Carrutxa a les 19.30 h.

Us hi esperem!

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter