Foto La construcció de refugis antiaeris. Un exemple d'organització popular.

La construcció de refugis antiaeris. Un exemple d'organització popular. 

Amb motiu de la commemoració del 80è aniversari de la fi de la Guerra Civil espanyola, l’IMRC i l’Arxiu Municipal de Reus, juntament amb Carrutxa, han programat un cicle d’activitats diverses que es duran a terme entre aquest mes de desembre i l’abril de l’any vinent.

El pròxim dimarts es donarà el tret de sortida amb la conferència «La construcció de refugis antiaeris. Un exemple d’organització popular», a càrrec de Salvador Palomar, que tindrà lloc al Centre Cívic de Llevant a 2/4 de 8 del vespre. Aquesta primera xerrada es dedicarà a la defensa passiva de la societat reusenca i a la seva voluntat de fer front a la por que sobrevolava el cel.

Gràcies a desenes de testimonis i a la documentació que es conserva a l’Arxiu Municipal de la ciutat, avui podem utilitzar la memòria com a font de coneixement per descobrir com era la vida quotidiana sota l’amenaça constant dels bombardeigs. La conferència s’acompanyarà per un seguit d’imatges rellevants, també posant èmfasi als refugis antiaeris del barri Horts de Miró.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter