Foto Presentació del catàleg

El pròxim dia 3 de març, a les 12 del migdia, presentarem el catàleg de l'exposició L'àlbum del Carnestoltes. Els carnavals de Cornudella de Montsant (s. XIX-XX). Aquest catàleg, fruit de l'exposició sobre els carnavals d'aquesta vila prioratina, vol ser un retorn social, un agraïment a totes les persones -veïns i veïnes del poble- que, durant l'estiu, han obert les seves caixes de fotografies i les han compartit amb nosaltres. 

Amb aquesta presentació, doncs, no només volem donar a conèixer aquesta festa, tant particular a Cornudella, sinó també donar un agraïment per la col·laboració i el suport que hem rebut en tot el procés.

El catàleg compta amb una descripció detallada de la festa del Carnaval a la vila des del segle XIX, fent èmfasi en l'aparició de les societats i la seva implicació en la festa, les pràctiques de carrer, les disfresses i la sàtira, entre d'altres. Com moltes vegades hem dit, el Carnaval de Cornudella esdevé paradigmàtic, un pol d'atracció, és per això que ens sentim satisfets de poder compartir els resultats d'aquest estudi. A banda, és clar, els testimonis aplegats durant anys hi tenen un protagonisme especial, donant vida a allò que nosaltres us relatem. Amb tot això, us convidem a assistir a la presentació. 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter