per títol
per autor
DOCUMENTS RELACIONATS
LES DANSES DEL CARNAVAL DE REUS
GORT JUANPERE, EZEQUIEL ; PALOMAR, SALVADOR

El ball ha estat, des de sempre, un component fonamental de tot tipus de festa. El carnaval, paradigma de la festa com a moment fora de la quotidianeïtat, com a temps d’excepcionalitat en què les pautes de comportament col•lectiu trenquen amb la normalitat diària, ha tingut en el ball una de les seves expressions fonamentals. No ha existit carnaval sense dansa.
El carnaval, celebrat a Reus almenys des de fa més de sis segles i mig, ha canviat i ha evolucionat amb el temps. La festa, mirall i conseqüència de la societat que la celebrava, ha propiciat l’esbarjo de la població, mostrant, però, les diferències existents entre els diversos grups socials i reflectint, en cada moment de la història, els conflictes existents dins de la societat.
Aquest opuscle s’ocupa de la dansa i, més específicament, de les danses ballades a la plaça del Mercadal durant la festa, per tal de mostrar com és un component indispensable de la celebració i com, al seu voltant, s’articulen rituals que integren els diversos grups socials a la celebració, no sempre en harmonia.

Document adjunt:
Faci clic a la icona per guardar-lo o obrir-lo


Nom de l'arxiu: danses_carnaval.pdf

Data de publicació digital: 05/02/2007
La Biblioteca Digital és un servei de CARRUTXA en conveni amb L'INSTITUT MUNICIPAL D'ACCIÓ CULTURAL DE REUS

by mussara·com