Xarxa

Xarxa

PRÒLEK 2018

El pròxim dia 16 de juny se celebrarà la segona edició del Pròlek, la prèvia de la Festa Major de Reus. durant tot el dia es podran dur a terme diverses activitats: tallers infantils, vermuts, concerts, cercaviles, i un llarg etcètera. Creiem que és una bona inicitiva per començar a calentar motors de cara la Festa Major però, el més important, és que és una activitat oberta a tothom que ens apropa al món de la festa i la tradició des d'iniciatives molt diverses. 

Més informació

Goigs i la tradició popular a l'entorn de la Mare de Déu d'Agost

La devoció a l'Assumpció és ben comuna als pobles cristians de la Mediterrània —amb diferències entre la tradició oriental i occidental— i ben present a la cultura popular catalana, on trobem manifestacions de religiositat popular com les professons o l'exposició de les imatges al temple, encara vigents a Mallorca.

La marededéu adormida procedent de la prioral de Sant Pere és un bon exemple de l’exposició d’imatges en la nostra religiositat popular. Enguany, aquest tema és el protagonista del tema que gira al voltant de la restauració d’aquesta talla del segle xvi i, el pròxim dijous, es presentarà la conferència «Goigs i la tradició popular a l’entorn de la Mare de Déu d’Agost».

Més informació

II FESTA DE L'ARBRE DE MAIG

El costum de tallar un arbre ben alt i plantar-lo al mig d’una plaça per ballar i fer festejar al seu voltant és molt antic i comú a diversos països europeus. A Reus, l’arbre de maig també s’havia plantat, si més no al segle XVI. Amb el temps, la celebració per donar la benvinguda a la primavera va anar desapareixent. Tanmateix, l'any passat, de la mà de la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, es va recuperar la festa i, el pròxim divendres dia 4, comença la segona edició de l'Arbre de Maig de Reus.

Més informació

4a Festa del Territori

La xarxa d'entitats i plataformes en defensa del territori del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre —Xarxa Sud—, celebra de nou el dia 5 de maig la quarta edició de la Festa del Territori per a fer visibles les diferents lluites en defensa d'aquest. 

Enguany el programa inclou un seguit de ponències sobre iniciatives en marxa per una nova cultura del territori, així com un seguit d'activitats, tallers —com el de pedra seca— i actuacions al llarg de tot el dia: corre-vermuts, gegants, nans o diables infantils, entre d'altres.

Més informació

Les cançons de Teresa Gelats

Les cançons de Teresa Gelats.  

Sota el títol Les cançons de Teresa Gelats, mare de Joan Amades, Salvador Rebés Molina ens presenta un estudi que recull el cançoner de la mare d’Amades, un conjunt de materials inèdits on hi destaquen nombroses cantarelles de fàbrica.

 

Més informació

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter