Notícies

Notícies

19-11-2019

Canal a Telegram

Us recordem que si voleu rebre informació sobre les activitats de Carrutxa, us podeu afegir al canal de difusió de l'entitat a Telegram

https://t.me/carrutxa

Més informació
18-11-2019

IV Simposi sobre focs festius a la Mediterrània. Andorra

Les simbologies i els rituals al voltant del foc

22, 23 i 24 de novembre de 2019.

Andorra la Vella (Centre de Congressos)

L’assistència al Simposi és gratuïta i lliure, però la inscripció prèvia a les jornades dona dret a rebre’n el dossier i a la participació en diferents àpats. D’aquesta manera, cal inscriure’s abans del dimecres 20 de novembre a l'enllaç https://www.irmu.org/projects/simposiinternacional.

Organitza: Societat Andorrana de Ciències, Taula Nacional de Fallaires de les Valls d’Andorra i Institut Ramon Muntaner

Amb la col·laboració de: Govern d’Andorra, Comú d’Andorra la Vella, Turisme d’Andorra, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya Càtedra d’Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus (CEPIP) de la Universitat de Lleida

Amb el patrocini de: Obra Social “La Caixa” Més informació: Institut Ramon Muntaner e-mail: simposifoc@irmu.org

Més informació
08-11-2019

Jornada de Treball

El dissabte dia 16 de novembre hem previst una jornada de treball amb motiu de donar a conèixer diverses recerques en curs o d’altres que s'han acabat recentment. Les persones vinculades a l'associació exposaran, de forma breu, les investigacions i treballs de documentació que a nivell individual o en equip han estat realitzant.

Cal dir que, per aquesta jornada, hem fet una prèvia selecció; d’alguns programes de recerca realitzats durant el curs 2019-2020 —com el dedicat als carnavals històrics al Baix Camp i al Priorat— en presentarem els resultats l'any que ve.

D'altra banda, cal no oblidar que, com a resultat de consultes o de la col·laboració amb diferents associacions, hem fet altres recerques menors i que, en l'àmbit de la documentació, estem treballant en diferents projectes.

Aquesta jornada és oberta a tothom que vulgui conèixer com i què treballa l'entitat com a Centre de Documentació i Recerca del Patrimoni i la Memòria. Volem difondre la feina que no es visibilitza fins al final, en forma de conferències, publicacions o exposicions; i també volem respondre preguntes i, si s'escau, trobar noves formes de col·laboració entre les persones interessades.

L'assistència és lliure. En tot cas, però, si ens podeu confirmar a carrutxa@gmail.com la vostra participació, podrem preveure els materials que volem repartir.

Hi sou convidades totes les persones que vulgueu apropar-vos a l'activitat quotidiana de l'associació!

 

 

Més informació
30-10-2019

Festival Terrer Priorat

Aquest dissabte dia 2 participarem en el Festival Terrer Priorat; un programa de tardor que combina música, vi, arquitectura i paisatge. Hi serem per explicar les relacions del territori amb Occitània per donar pas, després, a tres veus emotives i punyents del grup Cocanha. Un trio que ens trasllada a la música autòctona de la vida quotidiana en llengua occitana i que s'acompanya amb la percussió de les panderetes pirinenques de corda. Per anar obrint boca, us convidem a perdre dos petits minuts per gaudir de la magnífica peça Dempuèi Auriac: 

https://www.youtube.com/watch?v=JDXu0PNTpe4 

Sens dubte, un concert que no us podeu perdre per res! Serà a les 18 h a l'Església de Siurana i podreu aconseguir les vostres entrades al web del festival: www.terrer.cat 

Us hi esperem! 

Més informació
17-10-2019

COMUNICAT

Des de Carrutxa considerem que no es pot tolerar la regressió de les llibertats i els drets que està patint el nostre país. No es poden criminalitzar els moviments pacífics i les mobilitzacions civils, ni tampoc permetre la brutalitat que s’està exercint per part de les forces policials. Així doncs, hem sortit al carrer i ens sumem a la vaga del divendres tancant el nostre centre de documentació. 

La cultura és i serà una eina de cohesió social que permet la llibertat d’expressió i que construeix escenaris per al diàleg i la reflexió. En aquest sentit, volem continuar amb la nostra feina més que mai, sempre tenint en compte les convocatòries que puguin sorgir.

Cal recordar, per tant, que el nostre calendari d’activitats es pot veure afectat pel context actual. Us preguem, doncs, que estigueu atents als nostres canals de comunicació per a possibles ajornaments.

Carrutxa.

Més informació

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter