Notícies

Notícies

26-05-2020

CELEBREM 40 ANYS DE TRAJECTÒRIA!

El moment que tant esperàvem està a punt d'arribar i ho volem compartir amb tots vosaltres! Carrutxa celebra el seu 40è aniversari i no podríem estar més agraïts d'arribar fins aquí!

Quatre dècades treballant per posar en valor el patrimoni etnològic i la cultura popular. Quatre dècades fent recerca i recollint la història i la memòria. 

Per celebrar-ho, volem que ens envieu un vídeo explicant què han estat per a vosaltres aquests 40 anys i el compartirem a les nostres xarxes! 

A Carrutxa seguim endavant gràcies a l'esforç de totes les persones que heu estat al nostre costat durant tot aquest temps. I us en donem les gràcies!

Podeu enviar els vostres vídeos a: carrutxa@gmail.com 

Gràcies per fer-ho possible! 

Més informació
25-05-2020

Reobrim el Centre de Documentació

Ja hem obert de nou les portes del nostre Centre de Documentació per atendre les vostres consultes de manera presencial. Per a fer-ho, però, heu de demanar cita prèvia a carrutxa@gmail.com 

Hem condicionat el nostre local perquè aquestes consultes siguin possibles, en un espai separat del nostre equip de treball, mantenint la distància de seguretat per la salut de tothom i fent un ús responsable del material.

El nostre horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres, de les 17 h a les 20 h. Us recordem, però, que podeu seguir enviant-nos les vostres consultes a través del correu electrònic.

Ens retrobem! 

Més informació
15-05-2020

Edicions en col·aboració (1980-2020)

Avui que es celebra la festa de Sant Isidre volem recordar una publicació que, com altres, palesa la voluntat de col·laboració de la nostra associació, amb altres entitats o institucions, per fer possible la difusió del coneixement.

El treball d'Ezequiel Gort i Montserrat Flores, L'antiga confraria dels pagesos de Reus, publicat per la Germandat de snt Isidre i santa Llúcia, amb la col·laboració de Carrutxa i de l'IMAC –actualment Institut Municipal Reus Cultura– ens apropa a la confraria d'ofici més antiga de la ciutat -esmentada per primer cop, el 1327, sota el patronatge de santa Llúcia- que ha perviscut, com a associació, fins al present. I ens explica la ràpida implantació del culte a sant Isidre, de procedència castellana, que només dos anys després de la seva canonització, ja era celebrat festivament a Reus el 1624.

Més informació
28-04-2020

Descobrir Reus (1980-2020)

Un dels principals àmbits de treball de Carrutxa ha estat el coneixement i la divulgació de la història de la ciutat on es va crear l'associació: ho hem fet en aspectes diversos, de les formes de vida quotidianes als esdeveniments assenyalats, ens hem ocupat d'edificis, carrers o de l'urbanisme, ens hem apropat a moments excepcionals com les epidèmies o les guerres, o les activitats productives, i hem estudiat les creences, les idees i les formes d'associacionisme. També, les festes, és clar.

Resultat d'aquest treball han estat moltes activitats, conferències, exposicions o publicacions. Us convidem a descobrir aspectes de Reus a partir dels llibres i fulls de divulgació que hem editat.

Més informació
22-04-2020

Una parada de Sant Jordi virtual

Les pubicacions impreses –llibres, revistes, opuscles, catàlegs d'exposicions, fulls...– han estat una indispensable eina per a la divulgació del coneixement, resultat de la feina d'estudi i recerca de les persones que participen o col·laboren amb l'associació.

Com hem explicat altres cops, des del moment de la seva creació, l'entitat ha estat molt activa a la festa del 23 d'abril, aportant les nostres publicacions –en moments en què vam ser la única entitat cultural present al Mercadal amb una parada de llibres– i organitzant activitats diverses.

Enguany, malgrat les circumstàncies excepcionals que estem vivint, volem participar a la festa, oferint-vos una mica de lectura: dues publicacions sobre la història de la festa i sobre un drac, certament singular, que va existir a Reus durant el segle XIX.

Malauradament, les condicions en què hem anat treballant les últimesa setmanes –des de casa i amb les limtacions tècniques que això suposa– ens han impedit poder fer tot allò que voldríem. No tenim acabat el catàleg de publicacions del web, per exemple, que es troba en procés de renovació.

Si teniu alguna consulta sobre els nostres llibres, que es podran adquirir en qualsevol llibreria del país (quan obrin) us podeu adreçar a

carrutxa@gmail.com

Bona diada de Sant Jordi!

Més informació

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter