Foto CANTAVAL 2013

Com ja comença a ser costum, el divendres de Carnaval –enguany, el divendres 8 de febrer– diverses entitats organitzem i participem en el Cantaval, una cantada popular, amb un repertori de tonades conegudes i lletres adaptades que fan referència a persones i fets d´actualitat. Un acte en què –a banda de recuperar antics costums, propis del nostre i molts altres carnavals–  ens ho passem d´allò millor. Una activitat autogestionada, al marge del carnaval que organitza la FRAC i subvenciona l´Ajuntament, que s´afegeix a d´altres propostes per una festa més plural. Aquest any, el Cantaval es prepara amb els corresponents assaigs i, sobretot, amb un sopar amb sessió de cant improvisat, a la Taverna Despertaferro, el divendres 1 de febrer, amb la participació de membres del col·lectiu Cor de Carxofa.

 

PROGRAMA

DIVENDRES 1 DE FEBRER

A les 9 de la nit, al Casal Despertaferro
Sopar carnavalesc amb sobretaula de cant improvisat, amb Cor de Carxofa, associació de foment del glosat. Es cantaran corrandes, nyacres, perdiuetes, garrotins i altres cançons improvisades per a tothom qui vulgui cantar. Inscripcions a la Taverna Despertaferro.
 
DIVENDRES 8 DE FEBRER
 
A les 5 de la tarda, al Pub la Lira de les Peixateries Velles.
Sessió musical «Carnaval Català» seleccionada pel programa “Cops i flames” de l’emissora Punt 6 Ràdio. El pub la Lira farà un preu molt especial a aquells que vagin disfressats i demanin la cervesa del Carnaval.
 
A partir de les 7 de la tarda. Des de les Peixateries Velles
Cercavila del Cantaval
Ruta: Peixateries, plaça del Castell, Mercadal, plaça de la Farinera i carrer Martí Napolità, plaça del Prim i carrer Vilar
La banda deBlassis Donimus Tecum i la Batucada Tocatrons del Ball de Diables de Reus faran d’acompanyament de les cançons i jotes que es cantin i es ballin. Als assistents se’ls repartirà gratuïtament un cançoner amb versions satíriques i humorístiques de les cançons populars que es cantaran. Tot i que presumiblement s’improvisin altres cançons.
 
A les 9 de la nit, al local dels Xiquets de Reus
Sopar i Ball de Gralles amb els grallers dels Xiquets de Reus
La gralla no només és un instrument de professó, sinó que també pot ser esbojarrada. Al ball de gralles hi tenen cabuda tota mena de melodies que pel seu ritme poden fer moure l’esquelet als assistents. S’interpretaran temes clàssics i moderns, actuals i recuperats, fins i tot peces amb una base de difusió mediàtica que ens fa venir al cap grups que no tenen cap lligam amb la gralla, però que les seves cançons ens fan bellugar  el cos d’allò més.
 
A les 11 de la nit, al Racó de la Palma
Sessió carnavalesca amb el Dj OGT que té l’objectiu de que l’assistent es passi la nit ballant sense parar. Les influències van desde la millor rumba catalana amb totes les seves fusions amb ska, flamenc, reggae, llatina, punk i ara amb les noves generacions de rumba amb bases electròniques o funky (anomenada Achilifunk i mesclada per Txarly Brown) fins lo millor del mestissatge i tota classe de ritmes que crearan una atmòsfera que farà disfrutar a la gent a lo gran!
 
La Comissió del Cantaval la formen: AMCA, Ball de Diables de Reus, Bou de Reus, Carrutxa, Casal Despertaferro, Esbart Reus Dansa, Òmnium Cultural, Punt 6 Ràdio, Xiquets de Reus.
enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter