Foto La ciutat de Reus, molt present al III Simposi de Focs de Gandia.

La ciutat de Reus serà molt present al III Simposi Internacional de Focs Festius a la Mediterrània.

La ciutat de Reus serà molt present al III Simposi de Focs que se celebrarà els pròxims dies 13, 14 i 15 d’abril a Gandia.

El passat 2017, la ciutat de Reus va acollir el II Simposi de Focs, organitzat per Carrutxa, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament de Reus. Aquesta segona edició va destacar, com un dels temes centrals, les fogueres hivernals. Enguany, la ciutat de Gandia aposta per la pirotècnia, una temàtica que ha generat molt interès entre els organitzadors de les festes, les falles, els correfocs i altres. Per la ciutat de Gandia, suposarà l’acte final de la capitalitat cultural.

En aquest simposi, des de Reus s’hi presentaran una recerca sobre el Ball de Diables i una comunicació sobre la Tronada com a exemple d’antigues pràctiques i com a referent de la festa reusenca. Amb aquestes dues aportacions es volen posar en valor aquestes manifestacions com a mostra de patrimoni viu però que, al mateix temps, conserven el seu llegat al Museu de Reus: en són un exemple els vestits de diables i morters de la tronada que encara es conserven. 

Des d'aquí, us animem a assistir-hi! 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter