Foto Goigs i la tradició popular a l'entorn de la Mare de Déu d'Agost

Goigs i tradició popular a l'entorn de la Mare de Déu d'Agost 

 

La devoció a l'Assumpció és ben comuna als pobles cristians de la Mediterrània —amb diferències entre la tradició oriental i occidental— i ben present a la cultura popular catalana, on trobem manifestacions de religiositat popular com les professons o l'exposició de les imatges al temple, encara vigents a Mallorca.

La marededéu adormida procedent de la prioral de Sant Pere és un bon exemple de l’exposició d’imatges en la nostra religiositat popular. Enguany, aquest tema és el protagonista del tema que gira al voltant de la restauració d’aquesta talla del segle xvi i, el pròxim dijous, es presentarà la conferència «Goigs i la tradició popular a l’entorn de la Mare de Déu d’Agost».

Joan Roig i Montserrat, col·laborador habitual de l'entitat, rector d'Ulldemolins i especialista en goigs —i autor de nombroses composicions d'aquest gènere— durà a terme la conferència. Amb aquesta, es donarà per tancat el cicle. En definitiva, és una bona oportunitat per conèixer aquells ritus i característiques que giren al voltant de l’exposició d’aquestes imatges, amb les particularitats de cadascun dels nostres territoris.

La xerrada tindrà lloc el dijous dia 10 de maig a les 19 h al Museu de Reus (plaça de la Llibertat).

Us hi esperem!

 

Fotografia: Reus Digital

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter