Foto Amb el conseller Puig a Brusel·les

Aquest dimarts, 12 de juny, diverses persones de Carrutxa ens vam trobar, a Brusel·les, amb el conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig, una persona amb qui membres de l'entitat tenen una llarga coneixença d'amistat i experiències viscudes en l'àmbit de la cultura popular.

En primer lloc volíem agrair-li el seu ajut —aleshores, encara al capdavant de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme— a la realització del Simposi de Focs Festius a la Mediterrània que es va celebrar a Reus, el maig de l'any passat. El proper dimarts 19 es presenta, a l'Arxiu, el volum que recull totes les aportacions que es van fer a les jornades i com que Lluís Puig no hi podrà ser volíem transmetre-li personalment el nostre agraïment i el nostre suport, des de l'exili europeu, per difondre la situació de Catalunya i donar a conèixer la cultura catalana.

També per mantenir un intercanvi d'opinions i presentar-li projectes d'una entitat, com la nostra que es troba en un moment prou interessant de renovació personal i de definició de nous objectius: propostes a l'entorn de les festes i els focs festius, la dansa o les begudes d'elaboració casolana, amb tot el bagatge patrimonial que comporten aquestes pràctiques...

Una conversa informal que, en cap cas, ens ha de fer oblidar que, per l'entitat, la construcció de la República passa per un treball diari de relació amb les persones i posar en valor la seva memòria, de divulgar el coneixement i fomentar l'esperit crític, el debat i la participació, de gaudir col·lectivament de la festa com un referent de la comunitat... i evidentment, per reivindicar la llibertat d'aquelles persones que hostatges a les presons espanyoles o forçades a l'exili no poden participar d'una normalitat que no existeix per, amb totes les contradiccions i diferències de criteri, cap un país més lliure i una societat més justa.

I continuem treballant

 

 

 

 

.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter