Foto Qui no es fum d'aqueix món... Humor i Sàtira al Carnaval de Reus

Les circumstàncies excepcionals que viu el nostre país motiven que, a vegades, algunes de les activitats previstes coincideixin amb mobilitzacions ciutadanes que considerem importants. Per aquesta raó, ajornem la presentació del treball «Qui no es fum d'aqueix món... Humor i sàtira al Carnaval de Reus» pel dimecres 27 de febrer, a les 19.00 h, al Museu de Reus (raval de Santa Anna, núm. 59).

Aquest és un estudi sobre les formes de burla —oral, teatral, impresa...— en els carnavals reusencs des del segle XVI fins al present: mascarades, fulls satírics, matracades, premsa carnavalesca... El treball, realitzat amb motiu del 40è aniversari de la primera publicació satírica del Carnaval actual —Tururut Viola, 1979— s'edita en format catàleg, en paper, i tindrà una versió digital a la xarxa.

Aquest treball forma part del programa sobre els carnavals al Baix Camp i el Priorat que ha generat la nostra col·laboració amb el Museu de Reus en l'exposició «Semblar Déu i tot lo món. Els carnavals reusencs 1859-1939» i la realització de l'exposició «L'àlbum del Carnestoltes» a Cornudella de Montsant.

Amb tot això, us convidem a assitir en aquest acte per tal de conèixer el nostre estudi. 

--------------------------

Lloc: Museu de Reus (Raval de Santa Anna, núm. 59)

Hora: 19.00 h

Sessió coordinada per: Salvador Palomar i Raquel Ferret

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter