Foto La nova moixiganga de Reus

La nova moixiganga de Reus

El passat 2007 vam viure, a la ciutat de Reus, l’estrena del nou ball de la moixiganga. Des de Carrutxa, ja vàrem intentar explicar que, històricament, la moixiganga reusenca tenia poca similitud amb les danses i acrobàcies relacionades amb les moixigangues religioses que es varen consolidar al Principat a partir del segon terç del segle XIX.

Avui, però, volem parlar d’una moixiganga ben diferent. D’unes influències vingudes d’arreu, d’aquí i de fora del nostre país. Així doncs, i amb la voluntat de compartir experiències i fer de les nostres festes un punt d’intercanvi i cohesió social, col·laborarem amb una activitat que vol reforçar el sentit més inclusiu de la festa. Els joves del Circ Social de Reus presentaran les seves acrobàcies, una nova moixiganga. De fet, es tracta d’un costum que molts d’aquests joves, sobretot aquells que han vingut des del Marroc, ja practicaven al seu país d’origen. El més rellevant és que moltes de les figures que aquests joves representen són ben similars a les que podem veure en les moixigangues del nostre país.

De ben segur que serà un acte enriquidor i que ens servirà per obrir un debat sobre la inclusió social i els beneficis de compartir estils i influències en el marc de les nostres manifestacions festives. Amb tot això, us convidem a assistir en aquest acte que tindrà lloc el pròxim dia 29 de maig, al local dels Xiquets de Reus, a les 7 del vespre. Us hi esperem!

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter