Foto 9a Mostra de Cinema Etnogràfic

9a Mostra de Cinema Etnogràfic

Després d'un petit descans, arranquem amb força amb la 9a Mostra de Cinema Etnogràfic organitzat pel departament de cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial. Una mostra enfocada a produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni sota un denominador comú de ser, d'una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen o s'han donat en la nostra societat. 

Enguany Carrutxa se suma al projecte amb dues pel·lícules documentals; la primera centrada en el retorn al carrer del carnaval reusenc. Es tracta d’un breu reportatge sobre el retorn dels carnavals a Reus després del franquisme i que ens mostra l'etapa viscuda a finals de la dècada dels 70, marcada per una dosi de creativitats i, també, de conflictes. Ens parla, doncs, del nou poder associatiu que sorgí llavors, liderat per les colles; protagonistes del retorn de la festa al carrer.

La darrera, escollida amb motiu de la inclusió el novembre de 2018 de la candidatura l’”Art de la pedra seca: coneixements i tècniques” a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (UNESCO), ens dibuixa les transformacions d'aquesta tècnica al llarg dels darrers quatre segles. El discurs es construeix a partir de fonts documentals i literàries així com testimonis orals de persones que han viscut alguns d’aquests canvis.  

Totes les projeccions es duran a terme a l'Arxiu Municipal de Reus, els dies 9 d'octubre i 6 de novembre, respectivament, a les 19 h. Us hi esperem! 

 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter