Foto Savage coast

Savage coast

El pròxim dia 25 d'octubre durem a terme la presentació del llibre Savage coast, un relat autobiogràfic de Muriel Rukeyser; l’activista i escriptora nord-americana que va narrar la seva experiència durant la Guerra Civil espanyola quan cobria les olimpíades del 1936.

L’obra narra les vivències de l’autora durant el seu viatge a Barcelona als anys trenta. Es tracta de petits retalls de la nostra història des de la mirada d’una dona estrangera que va viure en primera persona el final de la segona república.

L’activista d’esquerres va reescriure aquesta novel·la desenes de vegades, però aquesta no va poder veure la llum fins al 2013, ja que fou censurada per les idees polítiques i la llibertat moral de l’autora.

Rukeyser —com la Helen, la protagonista de la novel·la— inicia un viatge a l’estranger que l’acostarà al seu món interior i a un món en canvi i conflicte constants. Tal com explica la seva traductora: «la Helen es construeix psicològicament i políticament, experimenta una metamorfosi que la duu de l’adolescència a la maduresa, i és quan es fa conscient de tot allò que ha sentit, vist i experimentat durant els primers dies de la Guerra Civil que troba la seva pròpia veu».

En definitiva, una lectura obligatòria que ens permet redescobrir la història des d’una perspectiva femenina, documental i íntima.

Amb tot això, presentarem el llibre a la seu de Carrutxa el pròxim dia 25 d'octubre, a 2/4 de 8 del vespre. La presentació anirà a càrrec de la seva traductora Eulàlia Busquets.

Aprofitem l’ocasió per anunciar que amb aquesta presentació donarem el tret de sortida a un cicle de lectures de tardor que també presentarem a la nostra seu:

 

13 de novembre. El llibre negre de Jordi Martí.

3 de desembre. Els aplecs de la Selva del Camp de Joaquim M. Masdeu Guitert.

 

Us animem a informar-vos de les pròximes activitats a les nostres xarxes socials de Facebook, Twitter i Instagram i a través de la nostra pàgina web www.carrutxa.cat.

 

Us hi esperem!

 

 

 

 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter