Foto L'ahir i l'avui

L'ahir i l'avui

La memòria històrica ha estat des de fa temps una de les línies més importants de la nostra entitat. En el moment en què vam conèixer la tècnica de la refotografia vam descobrir una nova eina capaç d’enllaçar l’ahir i l’avui. Per això, ens vam voler endinsar en una pràctica nova, desconeguda, però que ens ha permès gaudir de les històries del passat i de la vida quotidiana des d’una altra perspectiva.

La refotografia és l’acte de repetir una imatge d’un mateix lloc deixant un considerable espai de temps entre les dues fotografies. La imatge del passat és sobreposada a la del present, la qual cosa permet estimular els records i la memòria d’aquells que han viscut esdeveniments importants del passat o, senzillament, posar en valor els espais i edificis que ja no hi són però que formen part de la història de les persones i d’una ciutat.

Amb tot això, i no podria ser d’una altra manera, el nostre exercici de refotografia ha començat amb la nostra ciutat a través d’imatges del franquisme i els nostres comerços centenaris, entre altres temes.

En aquesta notícia podeu veure un dels nostres primers muntatges: la plaça del Prim amb el raval de Jesús el dia 15 de gener de 1940, on es pot observar la celebració del primer “Any de la Victòria”.

En aquest cas el muntatge ha estat possible gràcies a la imatge cedida per Francesc Olesti, al qual li agraïm la seva col·laboració.

Tal com anem avançant, us anirem mostrant tots els nostres resultats.

L’experiència continua!

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter