Foto Exposició fotogràfica

Exposició fotogràfica "La Palma, per al poble"

El dia 19 de febrer estrenem, a 2/4 de 8 del vespre al nostre local, l’exposició La Palma per al poble, una mostra fotogràfica dedicada al 3 d’agost de 1979, quan Taronjada Natural —que vam recordar en el documental sobre el Mas de la Solfa— va organitzar una cercavila reivindicativa per evitar l’enderrocament de La Palma.

Aquest espai situat al carrer Ample ja va patir la seva clausura durant el franquisme i, més tard, va ser posat en perill per part de l’Ajuntament amb la voluntat de derruir-lo. Tanmateix, aquest grup d’animació va voltar pels carrers del nostre nucli antic i durant anys va protagonitzar diverses mobilitzacions amb un únic objectiu: salvar La Palma.

Aquella acció va ser capaç d’obrir el debat sobre la preservació d’aquest conjunt arquitectònic, que en el seu moment es va convertir en una de les societats populars implicades en l’organització dels carnavals reusencs durant el primer terç del segle xx.

L’exposició recull, a través de diferents imatges de la cercavila, aquesta acció reivindicativa que va defensar una part important del nostre patrimoni històric amb recursos populars i festius com els gegants, les auques i el so de les gralles.

Es tracta d’una mostra que s’emmarca en el quarantè aniversari de l’entitat i evidencia la nostra visió més àmplia de la memòria històrica, no sempre dedicada a la Guerra Civil. Ens permet, doncs, recordar que l’aparició de Carrutxa es donà en un moment en què la ciutat bullia d’inquietuds culturals.

Per tot això, volem anunciar que a finals de març realitzarem un Compartir el Coneixement sobre la història de La Palma per tal de donar a conèixer la trajectòria d’aquesta societat i posar en valor els testimonis que la van viure.

L’exposició es podrà veure al nostre local (Travessera del c/ Nou de Sant Josep, núm. 10) durant l’horari d’atenció al públic.

 

Lloc de l’exposició: Local de Carrutxa.

Dates: del 19 de febrer al 20 de març de 2020.

Horari: de dilluns a divendres de 5 a 8 del vespre.

 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter