Foto Rural i urbà

Rural i urbà

Aquesta tardor iniciem el cicle Rural i urbà. Reflexions i recerques entre el Camp i el Priorat; unes jornades que pretenen posar en relleu els estudis que l’entitat ha realitzat en el seu àmbit més rural i que d’alguna manera o altra impacten en les societats urbanes.

La gestió del territori, el consum de carn, els usos de l’aigua o els oficis tradicionals són alguns dels temes que es convertiran en objecte de debat d’aquestes activitats que presentem; una iniciativa que té per objectiu posar en valor els lligams entre el món rural i urbà però, sobretot, que busca compartir reflexions i obrir converses.

L’ocasió mereixia un inici especial, on el Priorat —comarca en la qual treballem incansables des de fa anys en molts àmbits del patrimoni etnològic— obrirà la jornada de la mà de Roser Vernet, que ens presentarà la conferència Priorat, quin paisatge, quin futur. De l’eslògan al repte.

L’acte s’acompanyarà per la inauguració de l’exposició La cultura oral als paisatges agraris, una mostra fruit de la tasca de l’Institut Ramon Muntaner, el Consell de Mallorca, Prioritat, Maire de Roquefort-sur-Soulzon i Le Sailor que es va realitzar en el marc del projecte de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània i que mostra els elements immaterials lligats als processos de transformació paisatgística.

L’acte d’inici d’aquest cicle es durà a terme el dia 6 d’octubre, a les 19 h, a l’Arxiu Municipal de Reus i la mostra es podrà visitar en l’horari d’obertura del mateix arxiu.

Us hi esperem! 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter