Foto Els pobles abandonats

Els pobles abandonats

Més enllà del romanticisme d'un passat idíl·lic que ens pot suggerir la visió de les parets enrunades de les cases o de l'església d'un poble o del record de formes de vida d'aquest passat, l'estudi del despoblament rural ens aporta força elements de reflexió sobre l'evolució de la nostra societat en un present en què s'albiren incerteses considerables derivades de la pandèmia, el canvi climàtic o la crisi energètica.

Amb la voluntat d'obrir a la comunitat la reflexió al voltant d'aquestes qüestions, el març d'enguany vam organitzar la jornada Pobles abandonats. Els paisatges oblidats del Camp i del Priorat, centrada en una mostra d'exemples representatius de nuclis poblacionals propers a Reus, però aprofundint, alhora, en les raons que motiven l'abandonament dels pobles rurals o la substitució de la població que hi havia residit històricament. Així doncs, en aquesta línia, hem col·laborat en el recull de dades per al projecte Pobles abandonats. Una herència universal per al coneixement i desenvolupament del territori, impulsat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Institut Ramon Muntaner (IRMU).

El pròxim 18 de novembre, a les 19 h, M. Carme Jiménez, directora de l'Institut Ramon Muntaner i codirectora del projecte esmentat, i Ernest Cabré, col·laborador en el projecte a través de l'Institut Ramon Muntaner, el presentaran al local de Carrutxa (travessera del carrer Nou de Sant Josep, 10 baixos).

No hi falteu! 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter