Foto Una comparsa de diables carnavalesca

Una comparsa de diables carnavalesca

El passat dia 13 de febrer vam acostar-nos a Vilanova i la Geltrú per participar en la presentació de la comparsa de diables d'aquesta vila que s'estrenarà amb motiu del seu Carnaval.

Així doncs, es presentava aquesta iniciativa que pretén recuperar l'essència del Carnaval vilanoví vuitcentista amb la participació del seu Ball de Diables que, per a l'ocasió, executaran el model de participació individual dels balls de diables que caracteritzen la nostra zona.

Raquel Ferret va apuntar els trets específics d'aquest model històric, sense parlaments i amb la capacitat de reunir una gran quantitat de membres, ja que hi pot participar tot aquell proveït del vestit adequat i les carretilles necessàries. Un model que es configura al primer terç del segle XIX i que es desenvolupa gràcies a la indústria pirotècnica i a l'accessibilitat dels vestits aportats per diferents sastreries de l'època.

Nosaltres, doncs, no ens perdrem l'Arrivo, que tindrà lloc el dia 25 de febrer, divendres de Carnaval, a la capital del Garraf. 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter