Foto Priorat, pastors i camins ramaders

Fulls de Treball de Carrutxa és  la revista de l'entitat que aplega articles resultat de les recerques en curs o les activitats realitzades durant l'any.

L'estiu de 2021, encara en  el context anòmal que suposaven les mesures sanitàries derivades de la pandèmia de la covid, Carrutxa va reprendre el treball al Priorat en diferents programes de recerca, alguns ja encetats fa anys, com, per exemple, la recerca sobre la ramaderia o els usos i aprofitament de l’aigua en terres de secà com Montsant.

Aquest número inclou, entre altres, articles sobre la ramaderia en temps medievals i moderns, o sobre els camins ramaders, a més d'una aproximació a la visió que de les altres cultures transmet la festa reusenca o, en l'àmbit de la memòria històrica, el camp de treball de Cabassers de 1938.

El 2021 ha estat un altre any difícil en què, superant el condicionants imposats per la situació sanitària, hem intentat reactivar la nostra feina tant pel que fa a la recerca com a la difusió del patrimoni. Com a tants altres sectors de la cultura, la pandèmia ens ha fet mal, i molt més si tenim en compte que la nostra activitat no es visibilitza en actes de consum massiu ni en productes al mercat. Ens caldrà fer un bon esforç per a recuperar una xarxa de relacions humanes basada en la presencialitat i fer valer el treball quotidià del centre de documentació ―que no s’ha aturat pas― en la recerca del coneixement i la difusió del patrimoni etnològic i immaterial.

En aquest número hi trobareu:

–Notes sobre la ramaderia medieval i moderna a les muntanyes de Prades i Montsant
–La Mediterrània, una mar de muntanyes...i de camins
–Notes sobre camins a la part oriental de Montsant
–Mirant l'altre des de la festa reusenca
–El camp de treball de Cabassers (1938)
–Priorat...quin paisatge, quin futur. D'un eslògan a un repte

Les nostres publicacions es poden demanar a qualsevol llibreria del país, indicant que les distribueix Rafael Dalmau ed.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter