Foto Jornades de Pedra Seca a Ulldemolins

Els propers 21 i 22 de maig, organitzades per La Porta del Congost en el marc de les seves activitats de primavera, tindran lloc a Ulldemolins unes jornades sobre la tècnica de construcció amb pedra seca i el seu context d'ús.

La nostra associació participarà en la taula rodona que tindrà lloc el diumenge 22 al matí. Des de Carrutxa hem treballat, ja fa uns quants anys, sobre les construccions en pedra seca i els seus usos, a partir de la nostra participació en programes de l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya i la col·laboració amb el Parc Natural de la Serra de Montsant.

El coneixement del passat, de com les construccions en pedra seca mostren la interrelació entre el medi natural i l'activitat de les persones, l'aprofitament dels recursos de l'entorn per adequar-lo a les necessitats humanes, fent valer aquests testimonis materials com a exemples d'un patrimoni històric i etnogràfic dels pobles. Alhora serveixen per a reflexionar sobre els usos actuals i les finaliotats d'aquesta de contrucció, les propostes de conservació...

Les activitats són gratuïtes però cal inscripció prèvia

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter