Foto XI Trobada de Centres d'Estudis a Riudoms

XI Trobada de Centres d'Estudis a Riudoms

 

La nostra entitat participarà a l'XI Trobada de Centres d'Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat  que se celebrarà a Riudoms el dissabte 8 d'octubre de 2022.

Aquesta edició porta per títol "Comunicacions i infraestructures: història, evolució i actualitat". Els camins, les carreteres, els accessos, les infraestructures... formen part de la història dels territoris ja que, en molts casos, són variables fonamentals per explicar les dinàmiques, les relacions socials, econòmiques i de veïnatge i també la situació actual. La seva planificació, la seva estructuració, o el seu abandonament són determinants en el desenvolupament territorial.En aquesta trobada ens proposem donar visibilitat a recerques que s'obre aquesta temàtica s'hagin generat els darrers anys i propiciar un debat entorn al moment actual.

La trobada començarà a les 9 hores amb la rebuda dels participants i a les 9.30 hores es farà la inauguració de la trobada, a càrrec de les autoritats. La primera part de la trobada comptarà amb dues ponències. La primera ponència tindrà lloc a les 10 hores amb el títol Els projectes de connexió ferroviària entre Reus i Riudoms, a càrrec del CERAP. La segona ponències tindrà lloc a les 10.40 hores amb el títol Infraestructures de comunicació i sistemes de mobilitat: incidència en el desenvolupament del territori i anirà a càrrec de Josep M. Pinyol (Universitat Rovira i Virgili).

A les 11.20 hores hi haurà un descans per esmorzar. La trobada es reprendrà a les 11.50 hores amb la ja habitual taula de presentacions, on els centres d'estudis presentaran els seus projectes al voltant de la temàtica de la jornada:

11.50 hores. El transport terrestre de tracció animal al Camp de Tarragona en la primera meitat del segle XIX, a càrrec de Josep M. Grau - Centre d'Estudis de la Conca de Barberà.

12.10 hores. Els torrencs i la construcció del ferrocarril, a càrrec de Lluís Català Massot - Centre d'Estudis Sinibald de Mas.

12.30 hores. El camí de Reus a Lleida al seu pas pel Priorat, a càrrec de Salvador Palomar - Carrutxa. 

A les 12.50 hores hi haurà un debat i torn de preguntes. Per tancar les presentacions, a les 13.20 hores, l'IRMU i la CCEPC també presentaran els seus projectes actuals

L'organització d'aquesta edició compta amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC), l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i el Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP). A més, la trobada compta amb el suport de l'Ajuntament de Riudoms, la Fundació Josep Irla i la Diputació de Tarragona.

Us podeu inscriure a la trobada a enviant un correu electrònic a merce@irmu.org, o bé trucant al telèfon 977401757.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter