Foto Res era veritat

Res era veritat

Amb la victòria de les tropes franquistes a la guerra de 1936-39, el nou règim va encetar una etapa de «reconstrucció nacional», en un context d'escassetat de recursos, aïllament internacional, penúria econòmica i de subsistència per a la població, alhora que volia mantenir un absolut control de la població, reprimint i castigant als vençuts.

A partir de la seva recerca i experiència en l'àmbit de la història oral, Dolors Marín Silvestre ens proposa, el proper dia 30 de gener, una primera aproximació a la situació de les classes populars en l'àmbit urbà i el paper de les institucions franquistes que, pretesament, volien mostrar la justícia social respecte a la distribució dels productes de primera necessitat i els programes de beneficència per a les famílies. 

Dolors Marín Silvestre és doctora en Història, experta en moviments socials contemporanis, autora de nombroses publicacions sobre cultura llibertària, la resistència al franquisme, o el paper de les dones en els processos de transformació social al segles XIX i XX.

L'acte tindrà lloc al Museu Salvador Vilaseca de Reus, a les 19 h. Aquesta activitat, organitzada per Carrutxa, s'emmarca dins el cicle d'activitats complementàries a l'exposició «Després de la guerra. La vida quotidiana sota el franquisme». 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter