Foto La festa amagada. El Carnaval durant el Franquisme

La festa amagada. El Carnaval durant el Franquisme

Enguany, en el marc de les activitats complementàries generades entorn de l'exposició Després de la guerra. La vida quotidiana sota el franquisme, duta a terme pel Museu de Reus i en la qual l'entitat n'ha aportat els continguts, dins del cicle en què també hi participen Ans Educació i el Centre de Lectura, proposem aquest mes de febrer obrir les portes de l'exposició fotogràfica titulada La festa amagada. El Carnaval durant el franquisme.

A partir d'aquesta exhibició, que mostra retrats de disfresses, balls privats i àpats de Carnaval, entre d'altres, volem aproximar-nos a la celebració d'una festivitat que el franquisme va prohibir ben aviat. El motiu principal de les seves restriccions fou, doncs, que el Carnaval representava l'antítesi dels valors que volia imposar el nou règim. 

La celebració del Carnaval significava transgredir l'ordre establert, jugar amb els rols, ocultar la identitat sota una màscara o fer crítica i sàtira de temes ben diversos. Amb tot, doncs, un relaxament moral absolutament inacceptable pel nacionalcatolicisme. 

Tanmateix, aquest carnaval va sobreviure, però, com ho va fer? Descobrim, en aquesta mostra, la festa amagada. 

Dates de l'exposició

Del 9 de febrer al 10 de març

Horari de visita

De dilluns a divendres de 17 h a 20 h. 

Lloc 

Seu de Carrutxa. Trav. del c/ Nou de St. Josep, 10, baixos. 

 

 

 

 

 

 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter