Foto Llibres, cultura i antifranquisme. Ca l'Isidre, 1965-1975

Llibres, cultura i antifranquisme. Ca l'Isidre, 1965-1975

A la Catalunya de la dècada de 1960 es genera un moviment cultural que vol redreçar el país a partir de la llengua, els llibres i la música. En aquest context neix la llibreria Gaudí, el 1965, impulsada per un grup de socis de Barcelona i de Reus, amb l'objectiu de difondre les edicions, les revistes i els enregistraments de cançó en català.

Al capdavant de la llibreria, la societat hi posa a l'Isidre Fonts Masdeu, activista prou conegut a la comarca i a mig país, per la seva activitat, des de molt jove, en l'organització d'esdeveniments culturals i d'afirmació nacional, entre els que destaquen els Aplecs de la Selva del Camp.

La llibreria, en els primers anys també sala d'art, esdevindrà un establiment de referència quant a la cultura comarcal, de venda de llibres, discos, joguines o revistes, però també punt de trobada de vells i nous militants antifranquistes, sempre vigilada i objecte de registres, que va continuar impulsant iniciatives com la celebració de la festa de Sant Jordi al Mercadal.

Enguany, als seus 91 anys, l'Isidre Fonts ha cedit a l'Arxiu Municipal de Reus un conjunt de documents que fan referència a la creació de la llibreria, però també a la seva activitat personal com a activista a Reus, a la Selva del Camp i en altres poblacions.

Per aquest motiu, el proper dijous 23 de febrer, després de formalitzar la donació, tindrà lloc a les 7 de la tarda, a l'Arxiu de Reus, la conferència de Salvador Palomar, «Llibres, cultura i antifranquisme. Ca l'Isidre, 1965-1975».

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter