Foto Anar a la font. Un treball quotidià de les dones

Anar a la font. Un treball quotidià de les dones

Aquest mes de març, a partir del dimecres dia 4, estrenarem una mostra de fotografies antigues de dones a les fonts urbanes de diverses poblacions, les quals ens permetran recordar que carregar cada dia l'aigua per al consum de la casa ha estat, principalment, una tasca assignada a les dones.

Totes les imatges ens permetran reflexionar tant sobre la importància del treball femení en l'àmbit domèstic, tant o més invisibilitzat que el treball assalariat, i sobre l'aigua com a element indispensable per a la subsistència.

No és casual que la majoria de fotografies concentrin dones i xiquetes al voltant dels indrets que les motiven. En les imatges circulades com a postals, el títol fa referència a la font, obviant la presència humana. Les imatges ens mostren també els atuells emprats en el passat per al transport de líquids, la majoria fets de terrissa.

La mostra la composen disset imatges del nostre arxiu, reproduccions de cartes postals antigues o cedides. Podeu trobar més informació sobre els continguts de l'exposició al blog La Teiera:

https://lateiera.wordpress.com/2024/03/06/anar-a-la-font-un-treball-quotidia-de-les-dones/

La mostra es podrà veure, durant tot el mes de març, de 5 a 8 de la tarda, de dilluns a dimecres. Els dijous i divendres, també a la tarda, segons disponibilitat de les persones. Cal recordar que som una associació sense ànim de lucre que treballa a partir de les col·laboracions voluntàries del seus membres.

Sempre podeu contactar amb nosaltres a carrutxa@gmail.com

Us hi esperem! 

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter